magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Madarász nap a Pintér-kert Arborétumban - április 26., szerda
2017.04.22.
A madárgyűrűzési bemutatón a gyerekek megismerhetik a madarak vonulásának titkait, testfelépítésüket, tollazatukat. Az egész napos programhoz az alább megjelölt időpontokban lehet csatlakozni:9.00, 11.00, 13.00 óra. Előzetes bejelentkezés szükséges, tel.: 30/377-3383. Részletek »
Cikta túra - április 29., szombat
2017.04.22.
A program első részében madárgyűrűzési bemutatóval egybekötött sétát teszünk a Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet nagydorogi Szenes-legelőjén, majd megismerkedünk a „gyepkezelő” állatokkal. Részletek »
Csillagnéző túra a Zselici Csillagoségbolt-parkban - április 29., szombat
2017.04.22.
A lakott területektől és azok közeléből a csillagos égbolt legtöbb látványossága eltűnt napjainkra a fényszennyezés miatt. Egyre kevesebb hely található a Földön és Magyarországon is, ahol a sötét éjszakai égbolt természetes állapotában megmaradt – ezek egyike a Zselic, Európa első Csillagoségbolt-parkja. Az éjszakai túrán a Zselic sajátos táji és természeti értékeivel ismerkedhetünk meg. A ránk boruló éjszakában lámpák használata nélkül tapasztalhatjuk meg az éjszaka sajátos világát. Felhőmentes égbolt esetén csillagász segítségével ismerkedünk az égbolt jelenségeivel, és ismereteket szerezhetünk a fényszennyezés hatásairól.  A túra végén lehetőség lesz távcsővel is ismerkedni az égbolt rejtelmeivel. Részletek »
Madárgyűrűzés a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen
2017.04.18.
A Húsvét előtti napokban több alkalommal is bemutató madárgyűrűzést tartottunk a dávodi Földvári tónál.A látogatók egy része a környező Homorúd, Sárhát és Újmohács településekről érkezett. Az érdeklődők másik részét Dunántúlról idelátogató, kisgyermekes családok alkották, akik szintén bekapcsolódtak a gyűrűzésbe.  »
Akcióban a Természetvédelmi Őrszolgálat
2017.04.18.
Húsvét előtt, április 13. este és április 14. hajnalban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Tolnai Rendőrőrs rendőrei közös ellenőrzést tartottak a nemzeti park észak-gemenci vizein, valamint a Tolnai Alsó-holtág területén.  »
Ma reggel kikelt az első fióka a bekamerázott fészekben!
2017.04.03.
Ma reggel kikelt az első fióka a bekamerázott fészekben! http://filmdzsungel.tv/webkamerak/retisas/  »
Nézze meg térképen a gemenci fekete gólya vándorlásának útvonalát!
2017.03.29.
Március 26-án visszatért Gemencbe az első olyan GPS-GSM jeladóval Magyarországon ellátott fekete gólya, amelynek a teljes vonulási útját ismerjük. A nagyítható térkép elérhetősége: http://bit.ly/2mP4cad.  »
Együttműködés a régészeti lelőhelyek védelme érdekében
2017.03.28.
A Mecsek déli lábánál található régészeti lelőhelyek védelme érdekében közös területellenőrzést tartott a BAMKH Pécsi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályának régészeti felügyelője és a Pécsi Tudományegyetem régésze a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagjaival.  »
DDNP Klub – május 2.
2017.03.28.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2017-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. Részletek »
Természetvédelmi alkotópályázat
2017.03.24.
A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság alkotói pályázatot hirdet a Föld Napja (április 22.) alkalmából. Várjuk az óvodás, iskolás gyerekek alkotásait „Az év vadvirága: a hóvirág” és/vagy „Az év madara: a tengelic”.  »
Álláslehetőség
2017.03.22.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Operatív Programok keretében megvalósuló projektjei kapcsán projektfejlesztésben, projektmenedzsmentben és -elszámolásban gyakorlattal rendelkező pályázati referenst, ezen kívül a pályázatok megvalósítását támogató rész- vagy teljes munkaidős jogi asszisztenst keres. A pályázati referens munkakörben a gyakorlati ismereteken kívül a műszaki és/vagy pénzügyi végzettség előnyt jelent.  »
Keressük az év Ifjú Kócsagőrét
2017.03.22.
Az idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ifjú Kócsagőr program, amelynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai nemzeti park igazgatóság, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága konstruktív együttműködésének köszönhetően impozáns díjjal és külföldi tanulmányúttal is gazdagodhatnak a program nyertesei.  »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Rétisas LIVE
Élő közvetítés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található rétisas fészekből
 

Két kamerakép és részletes leírás
ide kattintva érhető el.
 
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design