magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Vizes élőhelyek világnapja - február 4.
2019.01.15.
A világnap alkalmából a Duna és a Dráva jellegzetes élővilága mutatkozik be az érdeklődőknek. A programon hangsúlyos szerep jut a természetvédelemnek, hiszen a tiszta víz kiemelkedően fontos az élőlények és az egész ökoszisztéma szempontjából. A résztvevők a gólyák, gémek és hódok gyönyörű világával is megismerkedhetnek. Részletek »
A barlangok világa - rajzpályázat gyerekeknek
2019.01.14.
Természetvédelmi rajzpályázatot hirdet a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság óvodás és iskoláskorú gyerekek számára „A barlangok világa” címmel. A pályázattal kapcsolatos tudnivalók ide kattintva érhetők el. Részletek »
Téli túra a Dráva-parton - január 19.
2019.01.07.
A drávasztárai kikötőtől a János-szigetig tartó túrán közvetlenül a Dráva partján – több helyen út híján a part menti sűrűben – haladva ismerhetik meg a résztvevők a terület természeti értékeit. Hideg idő esetén a Dráván telelő vízimadarak is megfigyelhetőek lesznek. A túrán egy kis „nyomolvasásra” is lehetőség nyílik. Részletek »
Átjáró épül halaknak a barcsi Ó-Dráva területén
2019.01.03.
2019-ben folytatódik a vízvisszatartó küszöb építése a Barcsi-Ó-Dráva területén. Az LIFE13/NAT/HU388 Old-Drava pályázat keretében 2018 őszén megkezdett kivitelezési munkálatok az ünnepi időszak alatt szüneteltek és most a kedvező, csapadékmentes időjárásnak köszönhetően a halátjáró építésével folytatódhatnak. Részletek »
DDNP Klub - február 5.
2019.01.02.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2019-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az ingyenes előadások 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. Részletek »
Konferenciát tartottunk a mohácsi csatáról
2018.12.14.
A Mohácsi Nemzeti Emlékhely feladata, hogy kegyelettel és méltósággal ápolja a csatában elhunytak emlékét, emlékeztesse az élőket a sorsfordító eseményre, és a legújabb ismereteket közvetítse az idelátogatóknak, ezzel is alakítva a magyar történelmi identitást. Ennek érdekében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, mint az Emlékhely üzemeltetője tudományos konferenciát rendezett a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen 2018. december 7-én, „Hol sírjaink domborulnak” - A Mohácsi Nemzeti Emlékhely szerepe az emlékezet ápolásában címmel. Részletek »
Nem hagyjuk elveszni az Ó-Dráva vizét
2018.11.29.
Fontos állomásához ért a Barcsi-Ó-Dráva élőhelyeinek megőrzése céljából futó nemzetközi LIFE pályázat. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett, hazai és horvát partnerek közreműködésével megvalósuló projekt 15 km hosszú Dráva holtág és körülötte lévő ligeterdők védelmére jött létre. Mivel a holtágat hosszában vágja ketté a magyar-horvát államhatár, ezért elengedhetetlenül szükség volt arra, hogy a túloldali természetvédelmi szervek is részt vegyenek a pályázatban. Részletek »
Január 6-ig szünetel a szürkemarha termékek árusítása
2018.11.28.
Értesítjük a Nagyközönséget, hogy 2019. január 6-ig szünetel a szürkemarha termékek árusítása a Pintér-kert Arborétum bejáratánál működő közönségszolgálati irodában. Köszönjük megértésüket! Részletek »
Nemzeti Parki Termék védjegyeket adtak át Pécsett
2018.10.17.
2018. október 17-én a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központjában három termelő, összesen 19 terméke kapta meg a Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegyet. Részletek »
A Tettyei Mésztufa-barlang nyerte el „Az év digitális ökoturisztikai élménye” címet „Az év ökoturisztikai élménye 2018” országos pályázaton
2018.10.04.
Első alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai élménye” kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére október 4-én került sor a budapesti Larus Rendezvényközpontban. Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett közös pályázaton négy kategóriában hirdettek nyertest a kiírók. A díjakat dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár és dr. Gajda Tibor, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese adta át. Részletek »
Ifjú Kócsagőrök a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál
2018.08.31.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál is lezajlott az „Ifjú Kócsagőr Program” területi döntője. Az igazgatósághoz három jelölt jelentkezett, akik kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén egy-egy természetvédelmi őr mellett. A gyakorlat során végzett munka, szakmai felkészültség alapján Szórádi Zsófia jutott be az országos döntőbe. Részletek »
MEASURES - A vándorló halfajok által használt vízi ökológiai folyosók kezelése és helyreállítása a Duna vízgyűjtőjén
2018.08.21.
2018. Június 1-jével, a NAIK HAKI intézmény részvételével kezdetét vette a DTP2-038-2.3-MEASURES nemzetközi projekt. A projekt 3 éves időtartamú és 9 tagország és partnereik részvételével zajlik. Résztvevő államok: Ausztria, Bulgária, Horvátország, Németország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia. Részletek »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design