magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Levonult az áradás, péntektől ismét látogatható az Abaligeti-barlang
2019.05.16.
Az Abaligeti-barlangban levonult az áradás, május 17-től (péntek) ismét látogatható a barlang. Részletek »
A hideg és csapadékos idő következményei
2019.05.16.
A jelenlegi több napos hideg és csapadékos idő a nálunk költő madarak jelentős részének a legrosszabb időszakban érkezett. A frissen kikelt fiókákat ilyen időben egyszerre kellene takarással melegen és szárazon tartani, valamint a hideg miatt megnövekedett kalóriaigény miatt a szokásosnál sűrűbben táplálni. Részletek »
Felhívás Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésére
2019.05.15.
A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében. Részletek »
A legelő-helyreállítás áldásos hatása a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben
2019.05.14.
Néhány évvel ezelőtt a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzethez tartozó abaligeti legelőn helyreállítási munkák kezdődtek. Egykoron a falu állatállománya legelt a területen, de a külterjes állattartás visszaszorulásával a gyep bizonyos részei cserjésedésnek indultak. Részletek »
Sok érdeklődőt vonzott az Emlékhelyek Napja a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen
2019.05.13.
2016. óta minden év májusának második hétvégéjén tartják az Emlékhelyek Napját, amely rendezvény a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre kívánja felhívni a figyelmet. Részletek »
Borz mentés kiszáradt kútból
2019.05.10.
Gubacsi Mihály, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, a Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet homokpusztáinak lezárt, kiszáradt kútjait ellenőrizte, amikor is a németkéri Látó-hegyen felfigyelt arra, hogy az egyik kút tetejét illetéktelenek elmozdították. Visszahelyezés előtt belenézett a kútba, melynek alján egy igen kimerült, az életéért küzdő borzot vett észre. Részletek »
Bánáti bazsarózsa állományfelmérés
2019.05.08.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Program keretében három évente elvégzik a hazánkban csak a Kelet-Mecsekben előforduló bánáti bazsarózsa állományfelmérését, melyre ebben az évben is sor került. Részletek »
Akcióban a természet őrzői
2019.05.07.
A mai napon tartották az „Akcióban a természet őrzői” sorozat hivatalos bemutatóját. A 8 részes filmsorozat a Magyarországon dolgozó természetvédelmi őrök munkáját mutatja be. Részletek »
Erdei fülesbagoly szokatlan fészkelése
2019.05.06.
Az erdei fülesbagoly (Asio otus) nem épít fészket, hanem varjúk, szarkák elhagyott fészkében költ. A dolmányos varjú és a szarka is vadászható vad faj. Nem a húsa, hanem az apróvad védelme miatt szerepel a vadászható fajok között. Azokon a területeken, ahol jelentős vadászati nyomás terheli a dolmányos varjút és a szarkát, az erdei fülesbaglyok nem találnak megfelelő fészkelőhelyet, ezért alkalmi megoldásokat keresnek. Részletek »
Medvehagyma kontra gyöngyvirág
2019.05.06.
Javában tart a medvehagyma gyűjtésének szezonja, sok kiránduló gondolja úgy, hogy kiegészíti tavaszi étrendjét ezzel az egészséges növénnyel. Azonban nem csak azzal fontos tisztában lenni, hogy hol és milyen feltételekkel gyűjthető (védett területen kívül, állami erdőben, egyszerre maximum 2 kg mennyiségben), hanem azzal is, hogy hogyan tudjuk megkülönböztetni az erősen mérgező, közepes mennyiség elfogyasztása esetén halált is okozó gyöngyvirágtól. Részletek »
Újabb tavaszi hírnök a Dráva mentén!
2019.05.06.
A Duna-Dráva Nemzeti Park zákányi és őrtilosi területén egy igen ritka tavaszi növényünk bontja szirmait: teljes pompájában díszlik a pofók árvacsalán (Lamium orvala). A Nyugat-Balkáni flóratartomány impozáns képviselője itt, hazánkban éri el elterjedésének keleti határát. Részletek »
Új indítótábla a Fekete harkály tanösvényen
2019.05.06.
A napokban helyezték ki munkatársaink a Zselici Tájvédelmi Körzetben található Fekete harkály E-tanösvény új indítótábláját. A tanösvény karbantartása tovább folytatódik, a következő munka az útvonalon található fahíd megújítása lesz. Részletek »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Napközis táborok
Az idei nyár folyamán két napközis tábort szervez a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Pécsett, a Tettye Oktatási Közpoontban.

Nyárkezdő napközis tábor
június 24-28.


Kis természetvédők napközis tábora
július 29-augusztus 2.


A táborokról részletes ismertető és jelentkezési lap a fenti linkekre kattintva tölthető le!
 
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design