magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Környezeti nevelés » Akciós osztálykirándulási lehetőségek 2019. március
Akciós osztálykirándulási lehetőségek 2019. március
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a természeti értékek védelme mellett mindig is nagy hangsúlyt fektetett az aktív kikapcsolódással egybekötött szemléletformáló, oktató tevékenységre. Ennek jegyében ajánljuk akciós osztálykirándulásainkat, melyek keretében a gyerekek játszva tanulva töltődhetnek fel energiával és ismerkedhetnek meg a védett területek élővilágával.

Pécsett a Tettye Oktatási Központban és a Pintér-kert Arborétumban a gyógynövényekkel, a térképen való tájékozódással, az időjárás-előrejelzéssel és az arborétum élővilágával ismerkedhetnek a diákok. A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont izgalmas programokkal várja az érdeklődő gyerekeket. Lehetőség nyílik megismerni a Dráva csodás élővilágát, valamint a hagyományos gazdálkodási formákat. A látogatóközpont majorjában magyar szürkemarhák, parlagi szamarak, hucul lovak, valamint racka és cikta juhok élnek, a velük való találkozás felejthetetlenné teszi a szaporcai kalandokat! Kölkeden, a Fehér Gólya Múzeumban a gólyák életével, vándorlásával lehet ismerkedni, majd a Nagypartosi tanösvényen tett sétán az ártéri gazdálkodással és a nedves rétek élővilágával ismerkedhetnek a résztvevők. Abaligeten a program délelőtti részében a barlang titokzatos világát ismerhetik meg a diákok, majd egy izgalmas kirándulás következik a Denevér tanösvényen; a program délutáni részében pedig játékos vetélkedőn eleveníthetik fel a megszerzett élményeket és ismereteket a gyerekek.

A programok részletes ismertetői az alábbi linkekről tölthetők le.
 

 
 
Szaporca - Kirándulás az Ős-Dráva Látogatóközpontba
- Interaktív kiállítás
- Madárhangok és állatnyomok
- Játszótér és sporteszközök
- Őshonos magyar háziállatok
- Állatsimogatás
 
 
 
 
Pécs - Félnapos pécsi osztálykirándulás a Tettyén
- Gyógyító füveink
- Pintér-kert Arborétum
- Tájékozódási alapismeretek
- Felhővadászat a Tettyén
 
 
 
 
Kölked, Béda-Karapancsa - Játszva tanulás a nemzeti parkban
- Tárlatvezetés a Fehér Gólya Múzeumban
- Kézműves foglalkozás
- Kirándulás a Nagypartosi tanösvényen
 
 
 
 
Kalandok Abaligeten
- Barlangtúra
- Séta a Denevér-tanösvényen
- Tájékozódási alapismeretek
- Programzáró vetélkedő ajándékokkal
 
 
 
 
 

 
   
 
2019. 02. 19. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design