magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
 
Mentés
Március - a Barlangok Hónapja!
 
Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang és a Tettyei Mésztufa-barlang.
   
  Kedvezmények a barlangokban

20% kedvezmény a belépőjegyek árából az Abaligeti-barlangban, a Denevérmúzeumban és a Tettyei Mésztufa-barlangban 2016. március hónap folyamán, egyéni látogatók részére

A kedvezményt jelszóval érkező látogatók vehetik igénybe.
A jelszó: pipisztrella


A kedvezmények kizárólag a belépőjegyekre vonatkoznak, és más kedvezményekkel nem vonhatóak össze! A kedvezmények a hónap folyamán meghirdetett programajánlatokra nem érvényesek.Programajánlatok

Március 5., szombat, 10.00: ABALIGETI-BARLANG – Meditáció a barlangban
A csodálatos cseppköveiről méltán híres Abaligeti-barlang a 14 év feletti korosztály számára különleges meditációs túrát kínál. A meditációs túra keretében a barlang megismerése mellett a résztvevőknek alkalmuk nyílik 30 percen át gondolatokba, meditációba mélyülni, ezáltal a hétköznapok zajaitól, problémáitól eltávolodni a Bodó-hegy belsejében, 40 méterrel a felszín alatt.
Részvételi díj: felnőtteknek 1000 Ft/fő; diákoknak, nyugdíjasoknak: 800 Ft/fő.
Előzetes jelentkezés szükséges, tel.: 72/498-766.


Március 12., szombat, 10.00: PÉCS, TETTYEI MÉSZTUFA-BARLANG – Délelőtt a Tettyén
A program során a résztvevők szakvezetés keretében ismerhetik meg a különleges hangulatáról ismert Tettyei Mésztufa-barlangot, amely részben a természet, részben az ember munkája nyomán nyerte el mai formáját.
A barlanglátogatást helytörténeti séta követi a Tettyén, végül a Pintér-kert Arborétumot látogathatják meg az érdeklődők.
Részvételi díj: felnőtt: 800 Ft/fő, 3-14 éves korig: 550 Ft/fő, nyugdíjas, diák: 600 Ft/fő
Előzetes jelentkezés szükséges, tel.: 30/377-3388.


Március 20., vasárnap, 10.00 és 12.00: ABALIGETI-BARLANG – Manótúra
A barlangok varázsát kínálja gyermekeknek a mesés elemekkel átszőtt manótúra, melynek során a résztvevők egy denevérfi segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveit, a barlangi élőlényeket és a barlangban való tartózkodás összes szabályát. A földalatti rejtett világ megismerésében a gyerekek segítségére lesz egy helyes kismanó is.
Részvételi díj: felnőtt: 1000 Ft/fő; gyerek, diák, nyugdíjas: 800 Ft/fő
Előzetes jelentkezés szükséges, tel.: 72/498-766.


A programokon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges!
Tel.: 30/377-3388, 30/326-9459
 
   
 
2016.03.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design