magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
Magyar pásztorkutyák terelőversenye - augusztus 6.
2016.07.26.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület szervezésében 2016. augusztus 6-án (szombaton) 9.00-16.00 között a Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban kerül megrendezésre a Magyar pásztorkutyák 2016. évi országos terelőbajnokságának 5. minősítő fordulója.  »
Természet, képzőművészet, animáció a 9. Ördögkatlan Fesztiválon
2016.07.25.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Vadonleső és a Total Art Egyesület izgalmas természetismereti, művészeti programokkal várja a 9. Ördögkatlan Fesztivál vendégeit a Nagyharsányi Szoborparkban. Az alábbiakban ismertetjük a naponta megrendezésre kerülő programokat. Részletek »
Gólyák nyomában Béda-Karapancsán
2016.07.25.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa Tájegysége a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő élőhelyeit foglalja magába. Itt van hazánk rétisasok és fekete gólyák által egyik „legsűrűbben lakott” területe. A háborítatlan ártéri erdők mélyén zavartalanul pihennek meg a gémfélék, kis és nagy kócsagok, kanalas gémek. Ligeterdeiben kockás liliom, jerikói lonc és fürtös gyűrűvirág is előfordul. A mocsárrétek, legelők növényei a réti iszalag és a mocsári aggófű. Részletek »
„Dzsungeltúra” a Dráva-parton - augusztus 13.
2016.07.25.
A Dráva mellékágai mellett úttalan utakon haladva olyan varázslatos ártéri helyeket ismerhetnek meg a résztvevők, ahol akár hónapokon át nem jár ember. A résztvevők megismerhetik az egyetlen, a Dráva töltésén belül elhelyezkedő települést, Révfalut is.  »
Éjszakai túra a 40 éves Zselici Tájvédelmi Körzet hullócsillagai alatt - augusztus 13.
2016.07.25.
Napnyugta után, a zselici dombok között sétálva, derült idő esetén csillagok ezrei tűnnek elő felettünk. A kellemes túra után egy dombtetőn telepszünk le. Itt csillagász vezetésével, távcsővel figyelhetjük meg a távoli objektumokat, miközben akár a fűbe heveredve várhatjuk a csillagok hullását Európa egyik legszebb égboltja alatt. Részletek »
Napközis tábor a Tettye Oktatási Központban - Részletes programleírás és jelentkezési lap!
2016.07.20.
Az általános iskolás gyermekek terepi és foglalkoztató terembe tervezett foglalkozásokon, tematikus napok keretében ismerhetik meg a gyógynövényeket, a vizek apró lakóit, a madarak életét, az erdők titokzatos világát. Játékos feladatok, izgalmas vetélkedők is várják a gyerekeket.  »
Óvodás nap a Pintér-kertben - augusztus 15.
2016.07.20.
Szimatoljunk! Tapogassunk! Ismerjük meg a Pintér-kert élővilágát! A program keretében az óvodások megismerhetik a Pintér-kert illatösvényét, különleges tapintású növényeit és a tavakban élő aranyhalakat.  »
Életmentés a Duna-Dráva Nemzeti Parkban
2016.07.14.
Július 13-án a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa délután öt óra körül területellenőrzést tartott a nemzeti parkban, Dunaszekcső határában. Az erdővel borított területen egy középkorú, magatehetetlen, sérült, összefüggéstelenül beszélő asszonyt talált, aki a kiszáradás szélén volt. Részletek »
Értelmetlen pusztítás
2016.07.14.
Talán kevés városlakó tudja, hogy európai összehasonlításban is Pécs környezete kiugróan magas változatossággal, biodiverzitással rendelkezik. Köszönhetjük ezt elsősorban a várost északról körülölelő, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetbe és helyi védett területekbe tartozó, bár Városi Parkerdőnek nevezett, valójában jórészt természetes növényzettel borított élőhelyeknek. A molyhos tölgyes karsztbokorerdőkben, sziklagyepekben igen nagy számú védett és fokozottan védett növény- és állatfaj fordul elő.  »
Gólya road show: 43 gólyafióka kapott gyűrűt
2016.06.29.
Idén június 15-én, kilencedik alkalommal került megszervezésre és lebonyolításra a fehér gólyák gyűrűzése, azaz a Gólya Road Show. A meleg, záporokkal tarkított időjárás ellenére az előre meghirdetett helyszíneken és időpontokban több, mint 350 fő (többségük óvodások, iskolások) kísérhette figyelemmel a kis gólyák jelölését.  »
Napokon belül kirepül a rétisas fióka
2016.06.09.
Nagyra nőtt, megerősödött és készen áll a repülésre, az önálló életre a húsvét napján, a bekamerázott fészekben kikelt rétisas fióka. Bár nem indult könnyen az élete - hiszen amint a vizsgálatok kiderítették, mérgezésben elvesztette apját -, mégis felcseperedett. Részletek »
Mérgezés végzett a megfigyelt rétisassal
2016.06.07.
Az állatorvosi vizsgálat igazolta, hogy a május 2-án a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén megtalált, elpusztult rétisas halálát méreg okozta. A vizsgálati jelentés szerint karbofuránt találtak a madár szervezetében. A karbofurán erős, nagyon gyorsan ható idegméreg, melynek felhasználását és forgalmazását az Európai Unió 2008. decemberében betiltotta. Részletek »

  Előre »   

Napközis tábor
Napközis tábor Pécsen
a Tettye Oktatási Központban
A részletekért kattintson ide!
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik feketególya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design