magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Méhek Napja - április 27.
2018.04.23.
Az interaktív programon a gyerekek megismerkedhetnek a méhek életével, megtudhatják, hogyan készül a méz. Részletek »
Bazsarózsa túra - április 28.
2018.04.23.
Jelvénygyűjtő túra. A túra helyszíne az országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őrző, 100 hektár kiterjedésű Nagy-mező – Arany-hegy Természetvédelmi Terület. Az egykori gyümölcsösök, legelők, ritkás erdőfoltok védett növények sokaságának jelentenek élőhelyet napjainkban. Részletek »
Madarak és Fák Napja - május 5.
2018.04.23.
A jeles nap alkalmából egy különleges délelőttre várjuk az iskolásokat, akik a programon hazánk ritka madaraival és különleges fáival ismerkedhetnek meg. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! Telefon: 30/377-3383. Részletek »
Elmarad a május 5-re meghirdetett túra
2018.04.23.
Ezúton értesítjük a Tisztelt Nagyközönséget, hogy a 2018. május 5-re, Megújuló Csombárdi-rét címmel meghirdetett jelvénygyűjtő túránk technikai okok miatt elmarad. Köszönjük megértésüket! Részletek »
DDNP Klub – május 8.
2018.04.23.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2018-ban is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. Részletek »
Emlékhelyek Napja - május 12.
2018.04.23.
A Nemzeti Örökség Intézete Emlékhelyek Napja 2018 elnevezéssel országos rendezvényt szervez 2018. május 12-én. Az esemény célja az emlékhelyek népszerűsítése, valamint hogy az egyes emlékhelyek programjain keresztül a köztudatba mindinkább beépüljön a magyarországi emlékhelyek létezése. Ezen a napon a nemzeti és történelmi emlékhelyek különleges programokkal várják a történelem és kultúra iránt érdeklődő látogatókat szerte az országban. Részletek »
„Árvíz vagy nem árvíz” kenutúra - május 12.
2018.04.23.
A túra során megismerkedünk az ártér életét nagyban befolyásoló Duna vízjárásával, a víz jótékony és rossz hatásaival. Magas vízállás esetén a part mentén húzódó füzes erdő fái között megleshetjük a gázlómadarakat, amint az uszadékfákon egyensúlyozva próbálnak halat fogni maguknak. Részletek »
Madarak és Fák Napja - május 12.
2018.04.23.
A jeles nap alkalmából rendhagyó madárfelismerési és madárgyűrűzési programra várjuk az iskolásokat. A foglalkozás első felében az oktatóteremben és a Dráva élővilága kiállításban ismerkedünk a hazai madárfajok legérdekesebbjeivel. Majd ezt követően egy rövid sétára indulunk a látogatóközpont melletti tanösvényre, és az ott található madárgyűrűző állomáson megfigyelhetjük a hálóval befogott madarakat. Mindemellett, a tanösvényen tett rövid túrán megismerkedhetünk az ártéri erdőre jellemző fafajokkal is. Részletek »
Természetvédelmi alkotópályázat
2018.04.21.
A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság alkotói-pályázatot hirdet a Föld Napja (április 22.) alkalmából. Várjuk az óvodás, iskolás gyerekek alkotásait az alábbi témában: Az év vadvirága: a kornistárnics és/vagy Az év madara: a vándorsólyom. Részletek »
Gólyafészek költöztetés Abaligeten
2018.04.18.
Abaligetre húsvétkor érkezett vissza egy hím gólya, „aki” a jelenleg általános szokásoktól eltérően egy családi ház kéményén kezdte meg a fészekrakást. A ház lakói a fűtés biztonságát veszélyben érezve, április 9-én keresték meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait, hogy segítsenek a maguk és a gólyák lakhatása szempontjából is megfelelő megoldás megtalálásában. Részletek »
Végetért a sikondai békamentés
2018.04.11.
Lezajlott a sikondai tó mellett a békák vonulása a víz irányába, az utóbbi napokban már csak visszafelé vándorló békákkal lehetett találkozni, ezért az idei mentés véget ért, a hálókat április 10-én beszedtük. Idén összesen 580 béka mentéséről van adatunk, részletek a http://sbeka.mindenkilapja.hu oldalon találhatók. Részletek »
Első tojás a bekamerázott gólyafészekben
2018.03.30.
Tóbiás és Sára fészkében csütörtökön megjelent az első tojás, így néhány nap múlva, húsvétkor, várhatóan már 3-4 tojás költését kezdhetik meg a szülők. Részletek »

  Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design