magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
Hajnal Bédában - május 2.
2015.04.17.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa tájegysége Mohács közelében fekszik, a Duna magyarországi alsó szakasza mentén. Háborítatlan ártéri erdeiben zavartalanul pihennek meg a vízimadarak a vonulási időszakban. Az itt kialakult sajátságos életközösségnek legfőbb mozgatórugója, lelke a Duna, ezen alapszik az ártéri élet. Ennek az összetett rendszernek részét képezik az itt elterülő erdők, a bennük élő rovarok, madarak, halak, sőt maga az ember is.  »
Duna-Dráva Nemzeti Park Klub – május 5.
2015.04.16.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2015-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!  »
ABC-séta a Pintér-kertben - május 6.
2015.04.15.
A foglalkozás során a kisiskolások megismerhetik, illetve átismételhetik az ABC betűit a Pintér-keti fajok segítségével.  »
Madarak és Fák Napja - Május 9.
2015.04.13.
A Madarak és Fák Napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány immáron több mint száz éves. Megszervezésének közvetlen előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját.  »
Rejtett világok - május 12.
2015.04.13.
Az ismeretterjesztő előadássorozat rejtett, titkos világokat tár fel, melyek az emberi szem számára láthatatlanok, mégis számtalan csodát rejtenek. Szeretettel várjuk a pécsi Tettye Oktatási Központba valamennyi korosztály képviselőit - tudományos igényességű, mégis szórakoztató, izgalmas előadásokat tervezünk sok-sok gyönyörű fotóval.  »
Szavazzunk a DanubeParks-ra!
2015.04.10.
A Duna menti védett területek közötti együttműködés eredményeképp a DANUBEPARKS (melynek a Duna-Dráva Nemzeti Park is tagja) a „határon átnyúló együttműködések és hálózatok” kategóriában jó gyakorlatként jelölést kapott az idei Nature 2000 díjra! A győztest május 21-én Brüsszelben hirdetik ki.  »
„Kis természetvédők” programsorozat – június 10.
2015.04.06.
A Kis természetvédők programsorozat foglalkozásain rátermett oktatók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait.  »
Herman Ottó öröksége
2015.04.03.
Április 2-án tartottuk a Herman Ottó öröksége című vándorkiállítás megnyitóját a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen. A tárlat, amely a 2014-ben a Mezőgazdasági Múzeumban a Herman Ottó-emlékév kapcsán megrendezett kiállítás része, a polihisztior életútját és munkásságát mutatja be.  »
Pályázati felhívás
2015.04.01.
A Vadonleső Program valamint a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2015. AZ ÜRGE ÉVE alkalmából „VERSengő ürgeképek” címmel ürge-vers illusztrációs és „Ürgefüttyök” címmel rövid („egyperces”) esszéíró pályázatot hirdet.  »
Keressük 2015 Ifjú Kócsagőrét!
2015.03.23.
2015-ben ismét meghirdetésre került az Ifjú Kócsagőr program, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programok, külföldi tanulmányút a jutalma a program nyerteseinek.  »
Fehér dunai csillagvirág
2015.03.19.
Már javában nyílnak a tavaszi virágok, a téltemető (Eranthis hyemalis) után most a hóvirág (Galanthus nivalis) pompázik, de több helyen a dunai csillagvirágot (Scilla vindobonensis) is megcsodálhatják a kirándulók. A természetvédelmi őrök – többek között – most a botanikai felméréseket végzik, élőhelyeket térképeznek, valamint állomány nagyságokat állapítanak meg. Az egyik ilyen felmérés alkalmával találtak néhány tő, teljesen fehér virágzatú dunai csillagvirágot a gemenci erdőben.  »
Megérkezett az első gemenci fekete gólya
2015.03.03.
Március 2-án megérkezett az első gemenci fekete gólya a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Gemenc Zrt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Bajai Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület összefogásával bekamerázott fészekbe. A madár gyűrűt visel, melyet 1999-ben, még fiókakorában kapott. A hosszú út fáradalmait kipihenve a fészek kiigazításába kezdett, remélhetően párja is hamarosan megérkezik. A fekete gólyák életét bárki figyelemmel kísérheti: http://bit.ly/1BzyAoO  »

  Előre »   

Vadonleső

Pályázati felhívás
az Ürge Éve alkalmából!
VERSengő ürgeképek
Ürgefüttyök
Kattintson ide a részletekért!
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik feketególya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg.
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
IPA
 
 
Ős-Dráva Látogatóközpont
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Mészégető-források barlangja

Tettyei mésztufa-barlang

Kölked - Fehér Gólya Múzeum
 

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design