magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
Duna-Dráva Nemzeti Park Klub – december 1.
2015.11.23.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2015-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!  »
Karácsonyi kézműveskedés Drávaszentesen - december 5.
2015.11.23.
A kézműves program a karácsonyi készülődés jegyében telik, saját készítésű ajándékok megalkotásához nyújt hasznos segítséget. A vidám, alkotó délelőttön karácsonyfadíszeket, dekorációkat készíthetnek a gyerekek. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges!  »
Karácsonyváró kézműves program a Fehér Gólya Múzeumban - december 5.
2015.11.23.
A vidám, alkotó délelőtt a karácsonyi készülődés jegyében telik, természetes anyagokból alkothatnak szebbnél szebb karácsonyfadíszeket, hűtőmágnest, mécsestartót a gyermekek. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges!  »
Madarak védelme a ház körül: téli madáretetés - december 8.
2015.11.23.
A programon a madáretetők téli vendégeivel lehet megismerkedni. A résztvevők megtudhatják, milyen táplálékot lehet és milyet nem szabad adni a madaraknak, valamint a különböző etetőtípusok bemutatására is sor kerül. A program résztvevői újrahasznosított anyagokból saját madáretetőt is készíthetnek.  »
Karácsonyváró szöszmötölés az Ős-Dráva Látogatóközpontban - december 18.
2015.11.23.
A karácsonyváró foglalkozáson a gyerekek természetes anyagokból készíthetnek karácsonyfadíszeket, apró ajándéktárgyakat.  »
Lezárult az Ős-Dráva Látogatóközpont felfedezése címmel júliusban meghirdetett játékunk
2015.10.16.
A játék résztvevőinek a július 20 - szeptember 30. közötti időszakban egy kérdéssort kellett helyesen megválaszolniuk - a kérdések a Látogatóközpontra, a Dráva élővilágára és az őshonos magyar háziállatokra vonatkoztak.  »
Haszonbérleti Pályázati Felhívás visszavonása
2015.10.14.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (a továbbiakban: NPI) a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló 262/2010. (XI. 17.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 8. § (2) bekezdése alapján a 13/2015. pályázati azonosító számú pályázati felhívását visszavonja.  »
Dunai Halszabadító Nap
2015.10.08.
2015 október 3-án a Bajai Rotary Club ismét – immár 14. alkalommal – megrendezte  a „Dunai Halszabadító Napot”. Ezen a jeles napon 100 példány több nyaras kecsege ivadékot engedtek a Dunába Baján, a Türr István emlékműnél. A halivadékokat Homokmégy községben élő, és dolgozó haltenyésztő biztosította a Rotary Club számára.  »
Az Év Ökoturisztikai Látogatóközpontja: Ős-Dráva Látogatóközpont
2015.09.28.
Az idén májusban, Szaporcán átadott Ős-Dráva Látogatóközpont nyerte el Az Év Ökoturisztikai Létesítménye pályázat fődíját. A pályázat kiírása és lebonyolítása a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében valósult meg.  »
Fekete István nyomában - IX. Természetismereti, életrajzi terepi akadályverseny
2015.09.22.
A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti (növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések, terepi feladatok) és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói közül.  »
Rajzpályázat az Állatok Világnapja alkalmából
2015.09.11.
Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. Ezen a napon nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívjuk a figyelmet. Pályázatunkkal többek között ezt szeretnénk hangsúlyozni. Ha szereted az állatokat, és szerinted is fontos közös környezetünk védelme, most itt az alkalom, hogy ezt megmutasd!  »
Kedvezményes osztálykirándulási lehetőségek
2015.08.26.
A szeptemberben kezdődő 2015/16-os tanév első két hónapjában kedvezményes osztálykirándulási lehetőségeket kínál a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.  »

  Előre »   

Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design