magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
Nemzeti Parki Termék védjegy - pályázati felhívás
2015.02.26.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható erdei és/vagy vadon termő alapanyagokból előállított, feldolgozott gyümölcskészítményeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik.  »
Március: Barlangok Hónapja!
2015.02.25.
Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források barlangja.  »
Árvízveszély az Abaligeti-barlangban
2015.02.24.
A hóolvadás és a kitartó eső miatt előfordulhat, hogy az Abaligeti-barlangban árvíz lehetséges. Árvíz idején a barlang nem látogatható. Kérjük a tervezett barlanglátogatás előtt feltétlen érdeklődjenek a barlang pénztárában: tel.: 72/498-766. Részletek »
Duna-Dráva Nemzeti Park Klub – március 3.
2015.02.24.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2015-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban! Részletek »
Rejtett világok - március 10.
2015.02.23.
Az ismeretterjesztő előadássorozat rejtett, titkos világokat tár fel, melyek az emberi szem számára láthatatlanok, mégis számtalan csodát rejtenek. Szeretettel várjuk a pécsi Tettye Oktatási Központba valamennyi korosztály képviselőit - tudományos igényességű, mégis szórakoztató, izgalmas előadásokat tervezünk sok-sok gyönyörű fotóval. Részletek »
Titokzatos sün-történetek
2015.02.11.
Elkészült a 2014. évi "Titokzatos sün történetek" meseíró pályázat győztes műveit tartalmazó könyv. PDF formátumban szabadon letölthető ide kattintva. Részletek »
Építkezések az Abaligeti-barlangnál
2015.02.10.
Értesítjük a tisztelt Nagyközönséget, hogy az Abaligeti-barlang előtt az Abaligeti Önkormányzat projektje keretében területrendezési, építkezési munkálatok folynak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a barlangot emiatt lassabban lehet megközelíteni. Megkérjük a turistacsoportok szervezőit, hogy ügyeljenek erre az időkalkuláció elkészítésekor. Köszönjük megértésüket és türelmüket!  »
Haszonbérleti pályázati felhívások
2015.02.09.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság aktuális haszonbérleti pályázati felhívásai megjelentek honlapunkon. A pályázati felhívások a termőföld fekvése szerinti polgármesteri hivatalokban is kifüggesztésre kerültek. Regisztrálni a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság központjában (7625 Pécs, Tettye tér 9.) lehet szerdai munkanapokon 9.00-12.00 és 13.00-15.00 között. A pályázatokkal kapcsolatban szakmai felvilágosítást nyújtanak az illetékes területi munkatársak, valamint Ács Lászlóné birtokügyi referens. A részletes pályázati felhívások ide kattintva érhetők el »
„Kis természetvédők” programsorozat – április 15.
2015.02.02.
A Kis természetvédők programsorozat foglalkozásain rátermett oktatók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait.  »
FÖLD NAPJA rendezvény Pécsett a Tettyén – április 18., szombat
2015.02.01.
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én e szavakkal indított mozgalmat a Föld védelmében. A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében – idén április 18-án, 10.00 és 15.00 óra között.  »
Ajánlatok óvodásoknak
2015.01.28.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság különösen nagy hangsúlyt fektet a környezetvédő szemlélet kialakítására az óvodás korosztály körében. Ezért számos, kimondottan óvodások számára kialakított programmal várjuk a kicsiket a Tettye Oktatási Központban és a Pintér-kert Arborétumban.  »
Manótúrák az Abaligeti-barlangban
2015.01.23.
A barlangok varázsát kínálja az óvodás, kisiskolás gyermekeknek a mesés elemekkel átszőtt program. A bábelőadáson Moszanka és Pipisztrella segítségével ismerhetik meg a résztvevők a barlangok keletkezését, a föld alatti rejtett élővilágot, megtudhatják, mi mindenre érdemes odafigyelni, amikor barlangokban járunk. A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 72/498-766  »

  Előre »   

Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Ős-Dráva Látogatóközpont
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

IPA
 
Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Mészégető-források barlangja

Tettyei mésztufa-barlang

Kölked - Fehér Gólya Múzeum
 

Vadonleső

A 2014. évi "Titokzatos sün történetek" mese- és képregényíró pályázat győztes műveit tartalmazó könyv pdf formátumban szabadon letölthető ide kattintva.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design