magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
Kirándulni csudajó, avagy kirándulás az erdőben
2016.02.05.
A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság alkotói pályázatot hirdet gyermekek számára a Föld Napja (április 22.) alkalmából. Várjuk az óvodás, iskolás gyerekek alkotásait! A pályázattal kapcsolatban részletes információk ide kattintva érhetők el.  »
Élő közvetítés a rétisas fészekből
2016.02.05.
Nemzeti Parkunk egyik zászlós faja a fokozottan védett rétisas (Haliaetus albicilla), melynek legerősebb kárpát-medencei állománya éppen működési területünkön, a Dél-Dunántúlon található. A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozó madár család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig.  »
Manótúra az Abaligeti-barlangban - február 14.
2016.02.03.
Az óvodás, kisiskolás gyermekek a mesés elemekkel átszőtt barlangtúrán  Moszanka és Pipisztrella segítségével ismerhetik meg a barlangok keletkezését, a föld alatti rejtett élővilágot, megtudhatják, mi mindenre érdemes odafigyelni, amikor barlangokban járunk.  »
Tavaszi ébredés a Dráva mentén - február 26.
2016.02.03.
Közeledik a százezer virágot nyitó tavasz, melyet az állatok is éreznek. Sokan felébrednek a téli álomból, még többen kicsinosítják otthonaikat és még náluk is többen felkészülnek a párválasztásra. A programon résztvevők megismerkedhetnek ezekkel az állatokkal, és olyan kérdésekre is választ kaphatnak, hogy miért tatarozzák a rétisasok a fészküket már januárban, vagy a denevéreknél miért boldog esemény a téli álomból való felébredés.  »
DDNP Klub – Az éjszaka árnyai – a denevérek rejtelmes világa – március 1.
2016.02.03.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2016-ban is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!  »
Az élő természetvédelem - március 8.
2016.01.20.
Rózsa Anita előadássorozata hazánk legszebb és leginkább védelemre szoruló tájait, a nemzeti parkokat mutatja be.  »
Az év hala 2016-ban a compó
2016.01.13.
A Magyar Haltani Társaság még tavaly egy internetes voksolást indított, hogy melyik halfaj legyen 2016. hala. A legtöbb szavazatot a compó (Tinca tinca) kapta, megelőzve a  selymes durbincsot és a márnát is. A fajról bővebb leírást a MHTT honlapján olvashatunk.  »
Virágzik a magyar kikerics - túrák a Szársomlyóra
2016.01.12.
Hazánk területén kizárólag a Szársomlyón él a fokozottan védett magyar kikerics. Jöjjön el egy jó hangulatú, érdekes túrára, ahol a ritka növény mellett a Szársomlyó növénytani, állattani, kultúrtörténeti értékeit is megismerheti! Túrák indulnak szerdától vasárnapig minden nap 10.00 órakor a Nagyharsányi Szoborparktól.  »
Országos bagolyszámlálás
2016.01.07.
Január második hétvégéjén a madarászok országszerte felkeresik azokat a helyeket, ahol bagolycsapatok gyülekezéséről tudnak, hogy számba vegyék a nálunk telelő baglyokat.  »
Eseménynaptár – 2016
2015.12.11.
2016-ban ünnepli a Duna-Dráva Nemzeti Park fennállásának 20. évfordulóját. Munkatársaink a jubileumi esztendőben is szakvezetéses túrákkal, gyerekprogramokkal, előadásokkal, valamint érdekes újdonságokkal – többek között az Élő természetvédelem című előadássorozattal – várják az érdeklődőket. A jubileumhoz kapcsolódóan 20 év, 20 túra címmel túrasorozatot hirdetünk meg. 2016-ban is megszervezzük a már hagyományosnak mondható jelvénygyűjtő túráinkat, ahová szeretettel várjuk minden régi és új túratársunkat! A legtöbb jelvényt összegyűjtő túrázókat ebben az évben is értékes ajándékokkal lepjük meg a fotóvetítéssel egybekötött évzáró rendezvényünkön.  »
Téli madáretetés
2015.12.08.
Az etetési szezon elején jó tisztázni az ilyenkor felmerülő gyakori kérdéseket. Mikor etessünk? Általában a tartós hideg beköszöntével kell az etetőket feltölteni. Az etetési időszak naptárhoz igazítva december elejétől február végéig tart. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne csak egyszer-egyszer, hanem folyamatosan tegyük ki a táplálékot, hiszen az etetéssel a szokásosnál jóval több madarat vonzunk a területre. Ha a tél közepén hagyjuk magukra kis vendégeinket, és máshol nem találnak eleséget, akkor akár egy napon belül éhen pusztulnak. Különösen nagy a veszélye ennek ónos esők, havazások idején.  »
Lezárult az Ős-Dráva Látogatóközpont felfedezése címmel júliusban meghirdetett játékunk
2015.10.16.
A játék résztvevőinek a július 20 - szeptember 30. közötti időszakban egy kérdéssort kellett helyesen megválaszolniuk - a kérdések a Látogatóközpontra, a Dráva élővilágára és az őshonos magyar háziállatokra vonatkoztak.  »

  Előre »   

Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design