magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
Október 19-én zárva tart az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum
2015.10.12.
Ezúton értesítjük a Nagyközönséget, hogy 2015. október 19-én hétfőn technikai okok miatt zárva tart az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum. Köszönjük megértésüket!  »
Duna-Dráva Nemzeti Park Klub – november 3.
2015.10.12.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2015-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!  »
Rejtett világok - november 10.
2015.10.12.
Az ismeretterjesztő előadássorozat rejtett, titkos világokat tár fel, melyek az emberi szem számára láthatatlanok, mégis számtalan csodát rejtenek. Szeretettel várjuk a pécsi Tettye Oktatási Központba valamennyi korosztály képviselőit - tudományos igényességű, mégis szórakoztató, izgalmas előadásokat tervezünk sok-sok gyönyörű fotóval.  »
„Kis természetvédők” programsorozat – november 18.
2015.10.12.
A Kis természetvédők programsorozat foglalkozásain rátermett oktatók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait.  »
Árvízveszély az Abaligeti-barlangban
2015.10.11.
Az egy napja tartó folyamatos esőzés miatt az Abaligeti-barlangban árvízveszély van, a túrák magas vízállás esetén elmaradnak. Kérjük, a tervezett látogatás előtt érdeklődjenek a barlang pénztáránál. Telefon: 72/498-766. Részletek »
Dunai Halszabadító Nap
2015.10.08.
2015 október 3-án a Bajai Rotary Club ismét – immár 14. alkalommal – megrendezte  a „Dunai Halszabadító Napot”. Ezen a jeles napon 100 példány több nyaras kecsege ivadékot engedtek a Dunába Baján, a Türr István emlékműnél. A halivadékokat Homokmégy községben élő, és dolgozó haltenyésztő biztosította a Rotary Club számára.  »
Az Év Ökoturisztikai Látogatóközpontja: Ős-Dráva Látogatóközpont
2015.09.28.
Az idén májusban, Szaporcán átadott Ős-Dráva Látogatóközpont nyerte el Az Év Ökoturisztikai Létesítménye pályázat fődíját. A pályázat kiírása és lebonyolítása a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében valósult meg.  »
Fekete István nyomában - IX. Természetismereti, életrajzi terepi akadályverseny
2015.09.22.
A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti (növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések, terepi feladatok) és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói közül.  »
Rajzpályázat az Állatok Világnapja alkalmából
2015.09.11.
Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. Ezen a napon nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívjuk a figyelmet. Pályázatunkkal többek között ezt szeretnénk hangsúlyozni. Ha szereted az állatokat, és szerinted is fontos közös környezetünk védelme, most itt az alkalom, hogy ezt megmutasd!  »
Kedvezményes osztálykirándulási lehetőségek
2015.08.26.
A szeptemberben kezdődő 2015/16-os tanév első két hónapjában kedvezményes osztálykirándulási lehetőségeket kínál a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.  »
Ifjú Kócsagőrök a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságon
2015.08.12.
A Földművelésügyi Minisztérium és az Y Triász Mozgalom (30Y zenekar, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet) által meghirdetett versenyre idén is több tucat fiatal jelentkezett. Közülük választotta ki a szakmai zsűri azokat, akik az ország tíz nemzeti parkjának valamelyikében részt vehetnek a több hetes szakmai gyakorlaton.  »
Szürkemarha termékek a Gazdanapokon
2015.07.29.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság részt vesz a július 31-augusztus 2. között megrendezésre kerülő Szentlőrinci Gazdanapokon. Igazgatóságunk munkatársai az A pavilon 1-es standján várják az érdeklődőket, szürkemarha termékek kóstolásával és vásárával.  »

  Előre »   

Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design