magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
 
Október 7-én zárva tart a Pintér-kert
2016.09.28.
Értesítjük a Tisztelt Nagyközönséget, hogy 2016. október 7-én technikai okok miatt zárva tart a Pintér-kert Arborétum. Köszönjük megértésüket!  »
Gombák erdőn és mezőn - szeptember 30.
2016.09.22.
Az előadáson a gombák világával ismerkedhetnek a részvevők. A programot ehető és mérgező gombák bemutatása, gombahatározó készítése színesíti.  »
Idősek Világnapja a Pintér-kert Arborétumban - október 1., szombat
2016.09.22.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel meghívja Önöket 2016. október 1-jén, az IDŐSEK VILÁGNAPJA alkalmából a Pintér-kerti Arborétum megtekintésére.  »
Vén Fák ösvénye túra Bélaváron - október 1., szombat
2016.09.21.
Utunk során a Közép-Dráva-völgy és a Nyugat-Belső-Somogy kistájak határán fogunk barangolni. Megismerkedünk a napjainkra csak kis területen fennmaradt, ritkaságnak számító síkvidéki bükkössel és annak élővilágával. Ezekben az erdőkben többek között fellelhető a védett keleti zergevirág és a szubmediterrán jellegű pirítógyökér, az öreg bükkök odvaiban kék galamb fészkel.  »
Európai Madármegfigyelő Nap - október 2., vasárnap
2016.09.20.
A madarászat különös varázsát az adja, hogy egyszerre élvezhetjük a táj, a friss levegő, a természeti környezet és a madarak élményét a gyerekek és felnőttek nyújtotta közösség élménnyel. Miközben madarakat figyelünk meg, kirándulunk is, és lehetőség van elmélyült beszélgetésre, játékra és játékos tanulásra is. Olyan ismereteket sajátíthatunk el egymástól és az állatoktól, amit az egyetemek padjaiban ülve sem lehet megszerezni - egyszerűen azért, mert ezeket sehol nem tanítják.  »
DDNP Klub – október 4.
2016.09.19.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2016-ban is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!  »
Geotóp Nap 2016 - október 8., szombat
2016.09.19.
A „geotóp” olyan helyszín, ahol az élettelen természet legérdekesebb, leglátványosabb, legjellegzetesebb képződményei árulkodnak keletkezésük körülményeiről. A Geotóp Nap célja, hogy szakavatott vezetők segítségével diákokat, felnőtteket, családokat, osztályokat ösztönözzön arra, hogy megismerjék mit rejt a Föld mélye, miről árulkodnak a kőzetek, kövületek, miként jöttek létre a felszínformák. A geotóp napot a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztálya koordinálásával minden év októberében rendezik meg civil szervezetek, természetvédők, geológusok közreműködésével.  »
Őszi kézműves foglalkozás Drávaszentesen - október 8.
2016.09.19.
Az ősz kínálja talán a legváltozatosabb alapanyagokat. A kézműves programon a természetben fellelhető kincsek felhasználásával készítünk szebbnél szebb díszeket, ajándéktárgyakat.  »
„Állati” túra - október 8.
2016.09.19.
Az állatok világnapja alkalmából színes programra invitáljuk a családokat. Megismerkedünk a fehér gólya életével, lovaskocsikázunk a Nagypartosi tanösvény mentén, ahol még több ismeretre tehetünk szert a Béda-Karapancsa tájegység állatvilágáról. A megannyi ismertető után ellátogatunk a közelben található lovas birtokra. Itt lehetőség lesz a lovakról minden fontos információt megtudni.  »
Túra a 40 éves Zselici Tájvédelmi Körzetben - október 8.
2016.09.19.
A túrán az őszi zselici erdőben meglátogatjuk Pali betyár temetőjét, és találkozunk  az értékeket őrző, a tájban harmóniát teremtő lakosokkal Visnyeszéplakon. Az őszi erdő elmúlást sejtető hangulatával ellentétben rengeteg élménnyel fogunk gazdagodni. Hallhatjuk a levelek hullásának neszét, az avar alatt makkot keresgélő egerek és pockok motoszkálását, a harkályok, csuszkák beszélgetését.  »
Az élő természetvédelem - november 15.
2016.09.19.
Rózsa Anita előadássorozata hazánk legszebb és leginkább védelemre szoruló tájait, a nemzeti parkokat mutatja be.  »
Fekete István nyomában - X. természetismereti, életrajzi terepi akadályverseny
2016.09.12.
Október 11-én, az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében, a Baranya megyei Bakóca környékén létesített Fekete István Emlékösvény körülbelül 5 km-es szakaszán immár tizedik alkalommal kerül lebonyolításra a Fekete István nyomában Természetismereti és életrajzi terepi akadályverseny. Részletek »

  Előre »   

Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik feketególya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design