magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
Herman Ottó öröksége
2015.03.30.
Április 2-án tartjuk a Herman Ottó öröksége című vándorkiállítás megnyitóját a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen. A tárlat, amely a 2014-ben a Mezőgazdasági Múzeumban a Herman Ottó-emlékév kapcsán megrendezett kiállítás része, a polihisztior életútját és munkásságát mutatja be.  »
Duna-Dráva Nemzeti Park Klub – április 7.
2015.03.29.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2015-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban! Részletek »
„Kis természetvédők” programsorozat – április 15.
2015.03.28.
A Kis természetvédők programsorozat foglalkozásain rátermett oktatók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait. Részletek »
Haszonbérleti pályázatok bontása
2015.03.26.
Keressük 2015 Ifjú Kócsagőrét!
2015.03.23.
2015-ben ismét meghirdetésre került az Ifjú Kócsagőr program, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programok, külföldi tanulmányút a jutalma a program nyerteseinek.  »
Fehér dunai csillagvirág
2015.03.19.
Már javában nyílnak a tavaszi virágok, a téltemető (Eranthis hyemalis) után most a hóvirág (Galanthus nivalis) pompázik, de több helyen a dunai csillagvirágot (Scilla vindobonensis) is megcsodálhatják a kirándulók. A természetvédelmi őrök – többek között – most a botanikai felméréseket végzik, élőhelyeket térképeznek, valamint állomány nagyságokat állapítanak meg. Az egyik ilyen felmérés alkalmával találtak néhány tő, teljesen fehér virágzatú dunai csillagvirágot a gemenci erdőben.  »
Megérkezett az első gemenci fekete gólya
2015.03.03.
Március 2-án megérkezett az első gemenci fekete gólya a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Gemenc Zrt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Bajai Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület összefogásával bekamerázott fészekbe. A madár gyűrűt visel, melyet 1999-ben, még fiókakorában kapott. A hosszú út fáradalmait kipihenve a fészek kiigazításába kezdett, remélhetően párja is hamarosan megérkezik. A fekete gólyák életét bárki figyelemmel kísérheti: http://bit.ly/1BzyAoO  »
Osztálykirándulások kedvezményes áron!
2015.03.02.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2015. március-április hónapban 20 % kedvezményt biztosít iskolai osztályok számára! Tekintse meg ajánlatainkat!  »
Március: Barlangok Hónapja!
2015.02.25.
Márciusban a szervezett természetismereti programok és kirándulások középpontjában országszerte a barlangok állnak. A Barlangok Hónapja elnevezésű eseménysorozat a barlangok világára, a természet erőinek munkája nyomán évmilliók alatt létrejött csodálatos felszín alatti képződményekre, valamint a barlangok élővilágának titkaira hívja fel a figyelmet. A barlangok kedvezményes belépőkkel látogathatók, ráadásul a látogatók tartalmas programokon, szakvezetéseken juthatnak sok hasznos információhoz. A programsorozat dél-dunántúli eseményeinek helyszíne az Abaligeti-barlang, a Tettyei Mésztufa-barlang és az orfűi Mészégető-források barlangja.  »
FÖLD NAPJA rendezvény Pécsett a Tettyén – április 18., szombat
2015.02.20.
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én e szavakkal indított mozgalmat a Föld védelmében. A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében – idén április 18-án, 10.00 és 15.00 óra között.  »
Rejtett világok - május 12.
2015.02.19.
Az ismeretterjesztő előadássorozat rejtett, titkos világokat tár fel, melyek az emberi szem számára láthatatlanok, mégis számtalan csodát rejtenek. Szeretettel várjuk a pécsi Tettye Oktatási Központba valamennyi korosztály képviselőit - tudományos igényességű, mégis szórakoztató, izgalmas előadásokat tervezünk sok-sok gyönyörű fotóval.  »
Titokzatos sün-történetek
2015.02.11.
Elkészült a 2014. évi "Titokzatos sün történetek" meseíró pályázat győztes műveit tartalmazó könyv. PDF formátumban szabadon letölthető ide kattintva. Részletek »

  Előre »   

Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik feketególya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg.
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Ős-Dráva Látogatóközpont
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

IPA
 
 
Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Mészégető-források barlangja

Tettyei mésztufa-barlang

Kölked - Fehér Gólya Múzeum
 

Vadonleső

A 2014. évi "Titokzatos sün történetek" mese- és képregényíró pályázat győztes műveit tartalmazó könyv pdf formátumban szabadon letölthető ide kattintva.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design