magyar english
Térkép

 
 
 
 
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
NATURA2000 fenntartási tervek
 
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

KooKoo - az éneklő óra

Videók, fotók
 
Megtelt a Csillaghullás a Zselicben program létszámkerete
2015.07.31.
Ezúton értesítjük a Nagyközönséget, hogy az augusztus 15-re meghirdetett Csillaghullás a Zselicben programunk létszámkerete betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni.  »
Szürkemarha termékek a Gazdanapokon
2015.07.29.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság részt vesz a július 31-augusztus 2. között megrendezésre kerülő Szentlőrinci Gazdanapokon. Igazgatóságunk munkatársai az A pavilon 1-es standján várják az érdeklődőket, szürkemarha termékek kóstolásával és vásárával.  »
Hirdetmény földhaszonbérleti pályázati eljárás eredményéről
2015.07.27.
HIRDETMÉNY a Magyar Állam tulajdonába, a Nemzeti Földalapba és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe tartozó földrészletek hasznosítása körében 2015. június 1. napon közzétett földhaszonbérleti pályázati eljárás eredményéről.  »
Telihold túra - augusztus 1.
2015.07.24.
A túrán ezúttal – a csillagnéző túráktól eltérően – a teliholdas éjszakát, és annak hangjait, hangulatát ismerhetik meg a résztvevők.  »
Óvodás nap a Pintér-kertben - augusztus 3., augusztus 7.
2015.07.24.
Szimatoljunk! Tapogassunk! Ismerjük meg a Pintér-kerti tavak élővilágát! A program keretében az óvodások megismerhetik a Pintér-kert illatösvényét, különleges tapintású növényeit, és a tavakban élő aranyhalakat.  »
ÖRDÖGTÚRA - A Szársomlyó meghódítása
2015.07.23.
A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is ajánl a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság programot, illetve kedvezményt az Ördögkatlan Fesztivál résztvevői számára. A Szársomlyó Magyarország legdélibb hegyvidéke, a Villányi-hegység legmagasabb tömbje. A túrán szakvezető kalauzolásával nyílik lehetőség a fokozottan védett terület földtani, növénytani, állattani és kultúrtörténeti értékeinek megismerésére, valamint gyönyörködni a csodálatos panorámában.  »
Kolokán túra - augusztus 8.
2015.07.23.
Kevésbé ismert hínárnövényünket mutatjuk be ezen a túrán. Kinézete, életmódja méltán teszi érdekessé ezt a növényt. Elterjedését tekintve nem tartozik a gyakori növényeink közé, de Látogatóközpontunk környezetében tömegesnek mondható. Túránk során a holtágrendszer eddig nem látogatott részeit is bemutatjuk vendégeinknek.  »
Kenu/kajak túra a Dráván - augusztus 8., 9.30 óra
2015.07.22.
Egy természeti szépségekben különösen gazdag vízitúrát ajánlunk Vejti és Drávaszabolcs között a Dráván. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagy kócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet.   »
„Istenadta természet” túra - augusztus 15.
2015.07.22.
Rövid zarándoklat Nagyboldogasszony ünnepén a Kelet-Mecsek szakrális helyszíneinek felkeresésével, melynek során a hit és a természet kapcsolatáról hallhatnak a résztvevők.  »
Csillaghullás a Zselicben - augusztus 15.
2015.07.22.
2015 a  „Fény nemzetközi éve”.  Napnyugta után, a zselici dombok között sétálva csillagok ezrei tűnnek elő felettünk. A kellemes séta után egy dombtetőn telepszünk le. Itt csillagász vezetésével, távcsővel figyelhetjük meg a távoli objektumokat, miközben akár a fűbe heveredve várhatjuk a csillagok hullását Európa egyik legszebb égboltja alatt.  »
Erdők, mezők, vizek – túra Gyótán - augusztus 22.
2015.07.22.
Jelvénygyűjtő túránkon Gyótapusztáról indulva a vörös-éri erdőkön át a gyótai tavakhoz érünk. Innen haladunk tovább a Sári-vízfolyás és a Boronka patak között elterülő rétekre. A Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet legészakibb rétisas fészkét rejtő kalidiumi erdőkön keresztül érünk vissza Gyótára.  »
Denevérest Abaligeten - augusztus 29.
2015.07.22.
A denevérek násza nyár végén, ősz elején zajlik. A nászidőszakban gyakori jelenség, hogy a denevérek úgynevezett nászbarlangokat keresnek fel, amely később telelőhelyül is szolgálhat. A Dunántúl egyik legjelentősebb nászbarlangja az Abaligeti-barlang. Több ezer denevér fordul meg itt augusztus végén, szeptember elején, tehát nagyobb az esély a sikeres párosodásra.  »

  Előre »   

Ős-Dráva Látogatóközpont
Vadonleső

Pályázati felhívás
az Ürge Éve alkalmából!
VERSengő ürgeképek
Ürgefüttyök
Kattintson ide a részletekért!
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik feketególya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg.
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Facebook
Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Mészégető-források barlangja

Tettyei mésztufa-barlang

Kölked - Fehér Gólya Múzeum
 

©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design