magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Kétnapos tanulmányút a Mecsekben
 
Az Európai Unió LIFE+ Information and Communication programjának és a Földművelésügyi Minisztérium pénzügyi támogatásának keretében folyó „LIFEinFOREST”  (Élet az erdőben) projekt „Továbbfejlesztett kommunikáció, együttműködés és kapacitásbővítés a Natura 2000 erdők biodiverzitásának megőrzése érdekében” című pályázat keretében két napos tanulmányút került megrendezésre a Mecsekben.
   
 
Az állami és magánerdők kezelői, nemzeti park igazgatóságok dolgozói, egyetemi hallgatók, civil- és kutató szervezetek képviselőinek, részvételével megtartott programon több helyszínen tekintették meg az érdeklődők a Mecsekerdő Zrt., a Pécs város erdeit kezelő BIOKOM Nonprofit Kft., és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság erdőgazdálkodási, erdőkezelési gyakorlatának egy-egy szeletét. Nemesnyaras vágásterület nélküli átalakítása, talajvédelmi erdőben történő szálaló gazdálkodás, bükkösökben és tölgyesekben folyamatos erdőborítás melletti gazdálkodás, fekete fenyő pusztulás kezelése éppúgy szerepelt a megtekintett helyszínek között, mint az akác átalakítása, és a vadkár már-már elképzelhetetlen mértékű jelenléte. A tanulmányút végeztével egyöntetű volt a szakemberek véleménye: folytatni kell az ilyen jellegű, közös terepi véleménycseréket.
 
 
 
Nagy Gábor
osztályvezető

 
   
 
2017.06.02.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design