magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Macskabagoly fiókák mentése Csurgón
 
Az elmúlt héten, március 7-én kaptuk az információt, miszerint a Csurgói Eötvös József Általános Iskola parkjában bagolyfiókák üldögélnek a járdán.
   
  A Természetvédelmi Őrszolgálat javaslata alapján napközben biztonságba helyezték őket egy papírdobozba. Így dobozostul vitték fel aztán a két bagolyfiókát az egyik lapostetős épületrész tetejére, megóvva őket a parkba betévedő kutyáktól, macskáktól. Estére az egyik fióka szépen átvitorlázott a tetőről a park egyik platánfájára, másikuk viszont látszólag elárvultan üldögélt a járdaszegélyen. Ez utóbbi madarat helyeztük vissza este 8 óra körül egy kisebb fa ágára, ahol aztán békésen elhelyezkedett. Közben a bagolyfiókák szülei folyamatosan hallatták hangjukat: keresvén az „eltévedt” csemetéiket. Így megnyugodhattunk, hiszen az öreg madarak jelenléte azt valószínűsítette, hogy a két kis bagolyfióka nemsokára hozzáláthat a vacsorához.
Az esetet követően még egy-két este kimentünk ellenőrizni, hogy minden rendben van-e a macskabaglyok háza táján. Szerencsére a fiókák már magabiztosan – és biztonságot nyújtó magasságban – üldögéltek az öreg platánfák egyikén.
   
 
2019.03.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design