magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Virágzik a kakasmandikó Somogyban
 
Megkezdődött a kakasmandikó virágzása, idén várhatóan március 15. körül lesz látható a legtöbb. Somogy megyében öt elkülönült helyen található ez a ritka, védett növényünk, amely néhány ponton tömegesen fordul elő. Magyarország legnagyobb állománya a Zselicben található.
   
 
A Somogyi Tájegység munkatársai a következő két hétre tervezik az állományok felmérését a Zselicben és Belső-Somogyban. A korán érkező felmelegedések majd az esetleges fagyok nem kedveznek magjainak beérleléséhez, így évről-évre egyre kevesebb növény tud szaporodni. Az őzek, szarvasok, és dámok is szívesen csipegetik és taposással, a vaddisznók pedig túrással is tizedelik az állományait.
Az utóbbi évtizedekben valamelyest csökkent a kakasmandikó állománynagysága, ezért az erdészeti munkák végzésénél egyre inkább figyelnek arra, hogy a növényekben és az ismert termőhelyekben ne essen kár.
 
   
 
2019.03.13.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design