magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Föld Napja rendezvény Pécsett, a Tettyén - április 13.
 
Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében. A rendezvény idén – mivel április 22. idén a húsvéti ünnepekkel egybeesik –, már április 13-án kerül megtartásra, 10.00 és 15.00 óra között .
   
 
A házigazdák a hagyományoknak megfelelően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek lesznek.

Természetismereti és környezetvédelmi foglalkozások, pecsétgyűjtő játék ajándékokért, állatsimogató, ingyenes idegenvezetés a Pintér-kert Arborétumban, alkotói piac, védjegyes termelők bemutatkozása, valamint még sok-sok érdekes program minden korosztálynak!
 
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is indulnak ingyenes idegenvezetések a Pintér-kert Arborétumban. A 45-50 perc időtartamú idegenvezetések kezdési időpontjai: 12.30, 14.00.
Gyülekező mindig az adott időpont előtt 5 perccel a Pintér-kert Arborétum bejárati kapujánál lesz.
 


 
Résztvevő szervezetek, intézmények
(az eddig beérkezett visszajelzések alapján)

- Baranya Megyei Természetbarát Szövetség P
- Bogár Mese P
- Csorba Győző Könyvtár - Retro könyvvásár P
- Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság P
- Design Patika alkotói piac
- Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság P
- Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület P
- MÁV-Start Zrt. P
- Mecsekerdő Zrt. P
- Misina Egyesület P
- NAV P
- Ökováros-Ökorégió Alapítvány P
- PTE Botanikus Kert P
- SEFAG Zrt.
- Tettye Forrásház Zrt.
P
- Total Art Egyesület P
- Tudatosan a Környezetünkért Egyesület P
- Zöld-Híd Alapítvány P

P= pecsétgyűjtő állomáshely, ahol a látogatók játékos feladványokat oldhatnak meg, jutalmakért.
 
 
 
Hol, mikor, hogyan?

A rendezvény helyszíne: Pécs, Tettye tér
Időpont: 2019. április 13., szombat, 10.00-15.00
A programon való részvétel ingyenes!

A Föld Napja üzenetének jegyében kérjük az érdeklődőket, hogy a megközelítéskor a gyaloglást, a kerékpározást, vagy a közösségi közlekedést részesítsék előnyben.

 
 
Fotók a 2018-as rendezvényről
 
 
 
 
Információ

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A résztvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját ide kattintva ismerheti meg: http://www.ddnp.hu/altalanos-adatvedelmi-tajekoztato
   
 
2019.04.12.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design