magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
„Tomori kardja” váltóverseny a Csele-pataktól a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyig
 
1926-ban a mohácsi csata 400. évfordulója alkalmából cserkészek váltófutóversenyt szerveztek a Csele-patak mellett található II. Lajos emlékműtől Mohács város központjáig. A rendezvénnyel hagyományt teremtettek, mert egészen a háború végéig megtartották a programot. A háború után a rendezvény nem éledt újjá, majd a feledés homályába veszett.
   
 
A mohácsi csata közelgő 500 éves jubileuma jegyében a Mohácsi Városvédő és Városszépítő Egyesület, Mohács Város Önkormányzata, Sátorhely Önkormányzata, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, és a mohácsi Török-Magyar Baráti Kör, a régi idők hagyományait felelevenítve, „Tomori kardja” elnevezéssel váltóversenyt írt ki a város általános iskolái és gimnáziuma VII.-VIII. osztályos tanulói számára. A verseny célja a korábbi hagyomány újraélesztése, a fiatalok cselekvő részvétellel történő bevonása a mohácsi csata hő
seire való emlékezés sorozatba, valamint a közelgő 500 éves jubileum méltó megünneplésének előkészítése. A verseny augusztus 29. délután 14 órai kezdéssel a II. Lajos Csele pataki emlékművétől indul. A verseny nyertes csapatának a díja „Tomori kardja” – Páli Gábor, és Páli Attila népi iparművész munkája –, melyet a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen dr. Nagy István agrárminiszter úr ad át ünnepélyes keretek között.
   
 
2019.08.27.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design