magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Egy kilogrammos madárfiókák!
2019.04.12.
Az idei év első madárfiókái már elérik az egy kilogrammot. Ők nem mások, mint a rétisasok fiókái. Az előző év novemberében idős, zavartalan erdeinkben épített fészkekben enyhe teleken gyakran már január végén, február elején megkezdik fészkelésüket a rétisasok. Részletek »
Fehér fűz – az ismeretlen ismerős
2019.04.12.
A kora tavaszi első meleg napsütésekkel kezdenek zöldülni a kisebb vízfolyások és nagyobb folyóink mentén található különböző fűz fajok. Zsenge hajtásaik a tél végét, a tavasz közeledtét jelzik és egyben a megújuló életet is. Részletek »
Leltár készül a dunai szigetekről
2019.04.11.
A Danubeparks együttműködés keretében leltár készül a Duna szigeteiről Németországtól Romániáig. A ma már teljes hosszában szabályozott folyó egyes szakaszait, így például a Szigetközt is, valamikor számtalan sziget, zátony gazdagította. Részletek »
Korán keltek a kislibák
2019.04.10.
Vélhetően az enyhe tél következtében a szokásosnál korábban kezdtek költésbe a nyári ludak. A Mohácsi-sziget vizes élőhelyein folytatott monitoring tevékenységek és biotikai adatgyűjtés során a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai több holtágon és csatornán is megfigyelték a fiókáikat vezető lúdcsaládokat. Részletek »
Fekete kökörcsin monitoring a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben
2019.04.10.
A fekete kökörcsin a nyílt gyepek növénye. Sziklagyepekben, ritkás karsztbokorerdők tisztásain, homokpusztákon bukkanhatunk rá, ha március-április tájékán keressük fel ezeket az élőhelyeket. A Mecsekben nem túl gyakori faj, csupán néhány helyről ismert az előfordulása, és ott is csak néhány tő volt ismeretes. Részletek »
Megérkeztek az első füsti fecskék az Ős-Dráva Látogatóközpont majorjába
2019.04.09.
A múlt hét folyamán 10 példány füsti fecskét figyeltünk meg, melyek az Ős-Dráva Látogatóközpont állattartó majorja fölött köröztek. Kíváncsian várjuk, hogy idén hány pár fog nálunk költeni. Részletek »
Élet a Nagydorogi Cikta Majorban: megkezdődött a juhok tavaszi nyírása
2019.04.09.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a nagydorogi Cikta Majorban génmegőrzés és területkezelés céljából négyszáz cikta juhot tart. A juhok tavaszi nyírása az elmúlt héten kezdődött. Részletek »
DDNP Klub - május 7., kedd
2019.04.05.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2019-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az ingyenes előadások 17:00 órakor kezdődnek Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. Részletek »
Sivatagból őserdő?
2019.04.05.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben mintegy ezer hektár erdő művelési ágú terület vagyonkezelője. Igyekszünk az itt lévő nem őshonos, inváziós fajokból álló állományokat lecserélni honos, termőhelynek megfelelő fafajokra. Részletek »
Új „frizurát” kaptak a drávaszentesi racka juhok
2019.04.04.
A múlt héten került sor a drávaszentesi állattartó telepen telelő rackajuhok nyírására. Idén mintegy 190 anyajuh töltötte itt a telet, és januártól a bárányok születése is megkezdődött, számuk jelenleg 170. Így mára közel 360 racka várja a kihajtást a Barcsi Borókásba. Ezt azonban a birkák nyírása, valamint körmölése, és oltása előzte meg. Részletek »
Tavasz a Zákányi-dombokon
2019.04.03.
A Duna-Dráva Nemzeti Park e sajátos tájegységében, a Zákány és Őrtilos határában húzódó dombsorok közt számos ritka növényfaj talál otthonra. Az úgynevezett nyugat-balkáni és szubmediterrán növényfajok több képviselőjével találkozhatunk a Dráva ártér és a Zalai dombvidék határán. Részletek »
Békamentés
2019.04.03.
2004 óta, azaz pontosan 15 éve zajlik békamentés Komlón, a sikondai tavaknál. A mentett békák számáról azóta folyamatosan gyűjtjük az adatokat. Az utóbbi években látványos csökkenést tapasztaltunk számukban. Az idei évben a vonulás vége, és a mentőháló beszedése előtt, a gyűjtött békák száma még alacsonyabb mint az a múlt évben volt. Részletek »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Napközis táborok
Az idei nyár folyamán két napközis tábort szervez a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Pécsett, a Tettye Oktatási Közpoontban.

Nyárkezdő napközis tábor
június 24-28.


Kis természetvédők napközis tábora
július 29-augusztus 2.


A táborokról részletes ismertető és jelentkezési lap a fenti linkekre kattintva tölthető le!
 
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Békamentés Sikondán
BÉKAMENTÉS SIKONDÁN!
Tudnivalók, aktuális információk 
ide kattintva érhetők el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design