magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Az Év emlőse a denevér - kreatív pályázat
2016.04.15.
A Magyar Természettudományi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium által működtetett Vadonleső Program közös pályázata. A denevérek sokfélék. Kreatív pályázatunkon ezekről a sokat emlegetett, de kevéssé ismert emlősök Magyarországon élő képviselőiről készült rajzod, festményed, vagy bármilyen más technikával készült alkotásod várjuk. Részletek »
Kirándulás az E- tanösvényeken – Fotópályázat
2016.03.31.
A táblás és nyomtatott vezetőfüzetes tanösvények mellett a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén 10, úgynevezett „E-tanösvény” várja a látogatókat, melyek a www.ddnp.hu/e-tanosvenyek címről letölthető vezetőfüzetek segítségével járhatóak végig. Mindegyiken egy általános tájékoztató, indító tábla található, majd az útvonalakon az állomásokat fákra, vagy kövekre festett számok jelzik. Az egyes állomáshelyekhez tartozó ismertetőt a túrázók a letöltött vezetőfüzetekből olvashatják el. A vezetőfüzetek tartalmát folyamatosan aktualizáljuk, azok naprakész ismeretanyagot tartalmaznak.  »
Kockás liliom rajzpályázat
2016.03.31.
Rajzpályázatot hirdet a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános iskolás diákok részére. A pályázat témája a nemzeti park területén élő tavaszi virág, a védett kockás liliom. A pályázattal kapcsolatban részletes információk elérhetőek ide kattinva.  »
VERSengő ürgeképek
2016.03.31.
A Vadonleső Program, valamint a tíz hazai nemzeti park igazgatóság a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályával, a Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályával, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a Magyar Természettudományi Múzeummal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel karöltve, 2015. AZ ÜRGE ÉVE alkalmából ürge-vers illusztrációs pályázatot hirdetett. A pályázat célja az volt, hogy kortárs költők ez alkalomra írt verseit a gyerekek rajzos formában megjelenítsék.  »
A nyuszi hozott egy sasfiókát :)
2016.03.27.
Ma hajnalban kikelt az első fióka a bekamerázott fészekben! http://www.ustream.tv/channel/mH8RY5a8JLt Részletek »
Nyílik a tavasz egyik hírnöke!
2016.02.16.
Ebben a borongós időben némi vidámságra okot adó esemény, hogy a korai tavasz, vagy inkább az enyhe tél miatt a Duna mentén, a Gemenci erdőben rengeteg csillagvirág bújik elő. Nagy részük még bimbós állapotban van, de találkozhatunk virágzó példányokkal is.  »
Nyereményjáték az Ős-Dráva Látogatóközpont vendégei számára
2016.02.16.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság játékra invitál mindenkit, aki felkeresi az Ős-Dráva Látogatóközpontot. A játék során egy kérdőívet kell kitölteni és leadni. A kérdések a látogatóközpontra, a Dráva élővilágára és az őshonos magyar háziállatokra vonatkoznak. A helyesen válaszolók között egy értékes ajándékcsomagot sorsolunk ki.  »
Kezdődik a békamentés Sikondán!
2016.02.15.
Az idei évben a megszokottnál jóval korábban, már február közepén elindultak az első erdei békáink. Az igazi tavasz még várat magára, de a háló kihelyezést, és a mentést mielőbb meg kell kezdeni! 2016. február 18-án csütörtökön tesszük ki Sikondán a hálókat! Várjuk önkéntes segítők jelentkezését a hálók kirakásakor, valamint a mentés során folyamatosan. Részletek »
Kirándulni csudajó, avagy kirándulás az erdőben
2016.02.05.
A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság alkotói pályázatot hirdet gyermekek számára a Föld Napja (április 22.) alkalmából. Várjuk az óvodás, iskolás gyerekek alkotásait! A pályázattal kapcsolatban részletes információk ide kattintva érhetők el.  »
Élő közvetítés a rétisas fészekből
2016.02.05.
Nemzeti Parkunk egyik zászlós faja a fokozottan védett rétisas (Haliaetus albicilla), melynek legerősebb kárpát-medencei állománya éppen működési területünkön, a Dél-Dunántúlon található. A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozó madár család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig.  »
Az év hala 2016-ban a compó
2016.01.13.
A Magyar Haltani Társaság még tavaly egy internetes voksolást indított, hogy melyik halfaj legyen 2016. hala. A legtöbb szavazatot a compó (Tinca tinca) kapta, megelőzve a  selymes durbincsot és a márnát is. A fajról bővebb leírást a MHTT honlapján olvashatunk.  »
Virágzik a magyar kikerics - túrák a Szársomlyóra
2016.01.12.
Hazánk területén kizárólag a Szársomlyón él a fokozottan védett magyar kikerics. Jöjjön el egy jó hangulatú, érdekes túrára, ahol a ritka növény mellett a Szársomlyó növénytani, állattani, kultúrtörténeti értékeit is megismerheti! Túrák indulnak szerdától vasárnapig minden nap 10.00 órakor a Nagyharsányi Szoborparktól.  »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design