NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

A téli madáretetésről Drávaszentesen - november 29.

A fagyok beköszöntével házunk táján segítségére lehetünk a nálunk áttelelő és a vonuló madárfajoknak egyaránt. Fontos madárvédelmi tevékenység a madáretetés, amellyel segíthetünk a madaraknak a téli időszakot átvészelni. A programon résztvevők megtudhatják, miért fontos a táplálék folyamatos kihelyezése, milyen táplálékot adhatunk a madaraknak, illetve milyen típusú etetők léteznek. A résztvevők az etetők környékén leggyakrabban előforduló fajokkal is megismerkedhetnek.

Részletek
Duna-Dráva Nemzeti Park Klub – december 2.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2014-ben is színes ismeretterjesztő előadásokkal várják a nagyközönséget. Az ingyenes előadásokon a résztvevők betekintést nyerhetnek Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe, távoli vidékeken tett utazások szakmai tapasztalatait, élményeit hallgathatják meg. Az előadások minden hónap első keddjén, 17:00 órakor kezdődnek, Pécsett, a Tettye Oktatási Központban!

Részletek
November 25-én akadozhat a Fehér Gólya Múzeum telefonos és internetes elérése

 2014. november 25-én, kedden a Fehér Gólya Múzeum telefon- és internetszolgáltatója munkálatokat végez, ezért a múzeum telefonos, illetve internetes elérése akadozhat. Az említett napon a Fehér Gólya Múzeum zavartalanul nyitva tart!  Szíves megértésüket köszönjük!

Részletek
tovább