NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Kamilla és Koszta kalandjai a gólyák birodalmában - április 25.

Gólyabábos foglalkozás gyerekeknek a Fehér Gólya Múzeumban. Kamilla, a gondoskodó gólyamama bevezeti fiókáját, a csintalan Kosztát a gólyák kalandos életébe. A programon a gyermekek bábok segítségével ismerkedhetnek meg a gólyák táplálkozásával, fészkelési szokásaival és vonulásukkal. A bábozás végén a résztvevők is kipróbálhatják, hogy milyen fészket építeni, gólyalábon járni és egy kis ügyességi játékon is megmérkőzhetnek a lelkesebbek. Emlékül mindenki elkészítheti a saját gólya-pálcáját.

Részletek
Művészet a természetben - április 25.

Szabadtéri tárlatvezetés a Nagyharsányi Szoborparkban művészettörténész kalauzolásával. A Nagyharsányi Szoborpark története 1967-ig nyúlik vissza. A kezdeti években hazai pályakezdő művészeket hívtak meg, majd később külföldi szobrászok is bekapcsolódtak az alkotó munkába. A környékből származó kőből, a lehető legtágabb műteremben, a szabad ég alatt készült művek szinte életre kelnek a szoborparkban, a felhagyott kőbánya a műalkotások igazi otthonává vált.

Részletek
Odúnéző túra a Fekete harkály tanösvényen - április 25.

A túra résztvevői érdekes, akár kézzel fogható információkat kaphatnak a zselici erdő életéről: változatos élőhely-típusokat, különféle fafajokat, csodás lágyszárú növényeket és rejtett életmódú állatokat ismerhetnek meg. Sok érdekes információt tudhatnak meg a madárodú-telep jelentőségéről, valamint közelről megfigyelhetik az odúlakó fajok fiókáit is.

Részletek
tovább