NP-DUNADRAVA PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       magyar   english   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek - Hírek, aktualitások, felhívások

Abaligeti Denevér-lógás - szeptember 10.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja szervezésében 2016. szeptember 10-én 10 és 22 óra között kerül lebonyolításra együttműködő partnereink aktív közreműködésével az Abaligeti Denevér-lógás elnevezésű rendezvény Abaligeten, a barlang előtti területen.

Részletek
„Dzsungeltúra” a Dráva-parton - augusztus 27.

Augusztus 27-én 9.00 órakor ismételten megtartásra kerül a vadregényes útvonalon haladó túra. A Dráva mellékágai mellett úttalan utakon haladva olyan varázslatos ártéri helyeket ismerhetnek meg a résztvevők, ahol akár hónapokon át nem jár ember. A résztvevők megismerhetik az egyetlen, a Dráva töltésén belül elhelyezkedő települést, Révfalut is.

Részletek
Megemlékezés a mohácsi csata 490. évfordulóján - augusztus 27-28.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen minden évben megemlékezünk a tragikus kimenetelű mohácsi csata áldozatairól, és megkoszorúzzuk a hősi halottak tömegsírjait. Az emlékhely idei programjai közül kiemelt figyelmet kap a mohácsi csata 490. évfordulóján tartandó ünnepségsorozat, melynek során emlékezetes programokkal kívánjuk felhívni az ország figyelmét honvédő elődeink hősies önfeláldozására. Célunk, hogy megmutassuk: a Mohácsi Nemzeti Emlékhely a tiszteletadás, a főhajtás és a megemlékezés mellett a minőségi családi kikapcsolódás, ismeretszerzés színhelye is.

Részletek