60 perces foglalkozások az Ős-Dráva Látogatóközpontban iskolás csoportoknak

Általános iskolások számára kialakított programjaink során a természet csodáit kívánjuk bemutatni az érdeklődő gyerekeknek. Az oktatás gyönyörű természeti környezetben, a Szaporcai-holtágrendszer közvetlen szomszédságában valósul meg.

Választható programok:


1. Madarak vándorúton
Vándorlás és vonulás bemutatása, a madárgyűrűzés jelentőségének ismertetése egy 60 perces interaktív előadáson, melyet madárhang felismerési játék tesz felejthetetlenné.

2. Gyógyító füveink
Leggyakoribb gyógy- és fűszernövényeink bemutatása mellett a gyógynövénykert megismerése és gyógyteakóstoló egészíti ki a programot.

3. Kis természetjáró program
Azokra a kérdésekre keressük a választ, hogy „Hogyan tájékozódjunk a természetben? Mit tegyünk akkor, ha eltévedtünk? Mit ehetünk meg és mit nem a természetben? Hogyan lehet időjárást előre jelezni? Mi is az időjárás? Milyen típusú felhők vannak?” Felhőhatározó segítségével a gyerekek maguk azonosíthatják be a látható felhőket.

4. A Dráva élővilága
Az interaktív foglalkozáson megismerhető nagy folyónk állat- és növényvilága, a különböző halászati eszközök és az ártéri erdők titokzatos élete.

A 60 perces foglalkozások ára: 200 Ft/fő

A foglalkozásokat csak azok a csoportok vehetik igénybe, akik váltottak belépőjegyet a Látogatóközpont területére, illetve kifizetik a 200 Ft-os kiegészítő jegyet.

 

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
7625 Pécs, Tettye tér 8.
Pallos-Rózsa Anita
Tel.: 72/517-223, 30/377-3383
E-mail: rozsaa@ddnp.hu

 

Korosztály
Általános iskolások
Helyszín
Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca
Szélességi kör
45.800000
Hosszúsági kör
18.099000
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben