Madarászprogram az Ős-Dráva Látogatóközpontban iskolás csoportoknak

A programon madarász szakember segítségével felfedező útra indulhat minden érdeklődő a Dráva holtágait övező madárparadicsomba.

Program:

9.00: A madárgyűrűzés múltja és jelene
A Dráva élővilága tanösvény madárgyűrűző állomásán megismerkedhetnek a gyerekek az ártér jellemző madaraival, a madárgyűrűzés jelentőségével és módszereivel. A madárgyűrűzésben jártas szakember vezetésével zajló foglalkozást oktatótermi előadás, valamint a látogatóközpont interaktív kiállítása egészíti ki.

Fontos: a madárgyűrűző állomás a látogatóközponttól gyalogosan 1,2 km-re található, így a program tartalmazza az oda- és visszautat is.

11.30: Hallgassunk és tapogassunk
A kirándulást kiegészítve állatnyomok felfedezésére, valamint a területre jellemző madárdalok megismerésére nyílik lehetőség a látogatóközpont emeletén. A madárhangokat egy interaktív monitoron futó kvízjáték vissza is kérdezi a gyerekektől.

12.00: ebéd (saját hideg élelmiszer)
Az ebéd elfogyasztására a játszótér mellett kihelyezett
padokon vagy a fedett teraszon nyílik lehetőség.

13.00 – 15.00: Séta a Hagyományos gazdálkodás tanösvényen az állattartó majorig
A 900 méter hosszú tanösvényen az őshonos magyar háziállatokkal való találkozáson túl a gazdálkodási módok (gyógynövénytermesztés, gyümölcsészet, méhészkedés, legeltetés) és az állattartási eszközök megismerésére is lehetőség nyílik. A magyar szürkemarhák, hucul lovak, a mangalicák, parlagi kecskék és juhok, valamint a baromfiudvar lakói mind-mind maradandó élményt jelentenek az ideérkezők számára.

A programot 1 órás szabadidős program kíséri, melynek keretében térítésmentesen használható a játszótér, a terasz, valamint egyszerű sporteszközök
(futball labda, focikapu, gumilabda, hulahopp karika)

Részvételi díj: 1200 Ft/fő

A tanösvény bejárása miatt fontos a kényelmes túracipő és az időjárásnak megfelelő öltözet megválasztása, valamint a kullancsok elleni védekezés!


Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Pallos-Rózsa Anita
Tel.: 72/517-223, 30/377-3383
E-mail: rozsaa@ddnp.hu
Előzetes jelentkezés szükséges!

Korosztály
általános iskolások
Helyszín
Ős-Dráva Látogatóközpont
Cím
7843 Szaporca
Szélességi kör
45.800000
Hosszúsági kör
18.099000
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Ajánlataink a közelben