Csillagnéző túra a Zselici Csillagoségbolt-parkban

2024. augusztus 3.

A lakott területektől és azok közeléből a csillagos égbolt legtöbb látványossága eltűnt napjainkra a fényszennyezés miatt. Egyre kevesebb hely található a Földön és Magyarországon is, ahol a sötét éjszakai égbolt természetes állapotában megmaradt – ezek egyike a Zselic, Európa első Csillagoségbolt-parkja.

Éjszakai túra, kirándulók, távcsőbe néző ember

Az éjszakai túrán a Zselic sajátos táji és természeti értékeivel ismerkedhetünk meg, csillagász szakember kalauzolásával. Sötétedés után lámpák használata nélkül tapasztalhatjuk meg az éjszaka sajátos világát. Felhőmentes égbolt esetén távcsővel fedezzük fel az égbolt jelenségeit, valamint hasznos ismereteket kapunk a fényszennyezés hatásairól.

A programon való részvételt 10 éves kor fölött javasoljuk. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! 
attila.komlos@ddnp.hu, eva.horvath@ddnp.hu

Találkozási pont: Lipótfa és Bánya között az erdészeti út elágazásánál (GPS: N46.27110 E17.66928)
 


 

 

Árak

Részvételi díj: 2500 Ft/fő

A program dátuma
2024-08-03
Kezdés
19:30
Vége
23:30
Időtartam
3-4 óra
Hossz (km)
6
Helyszín
Lipótfa és Bánya között az erdészeti út elágazásánál
Cím
Lipótfa és Bánya között az erdészeti út elágazásánál
Szélességi kör
46.271100
Hosszúsági kör
17.669280
Facebook esemény
Facebook esemény
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Hasznos információk

Információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
E-mail: attila.komlos@ddnp.hu, eva.horvath@ddnp.hu

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. Fontos a strapabíró, zárt lábbeli, a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem, valamint a réteges öltözködés, mivel napnyugta után gyorsan csökken a hőmérséklet! A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: https://ddnp.hu/adatvedelem

Ajánlataink a közelben