Gyurgyalagok a pusztán

2020. május 30.

A túra helyszíne a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet, amely Belső-Somogy változatos természeti és táji értékeinek őrzője. A Dél-Dunántúl savanyú homokkal borított sík területén meghúzódó védett terület része az európai jelentőségű természeti értékeket őrző Natura 2000 hálózatnak.

A túra elején a Homokpuszta tanösvényen a különböző élőhely-típusokkal ismerkedhetünk meg egy-egy ott jellemző fafaj megszemélyesítésén keresztül. A tanösvény a homokpusztai állattartó telepen végződik, ahol a gyurgyalagoktól hangos réten a fehér racka nyáj megtekintése után a paticsházban megbújó pásztorgyűjtemény – a program idejére a szabadba kihozott – tárgyait vehetjük szemügyre.

Árak

Részvételi díj: 700 Ft/fő

A program dátuma
2020-05-30
Kezdés
10:00
Vége
13:00
Időtartam
3 óra
Hossz (km)
5
Helyszín
Homokpuszta tanösvény
Szélességi kör
46.401723
Hosszúsági kör
17.472364
Facebook esemény
Facebook esemény
Térkép linkje
Térkép linkje

Térkép

Letöltések

Hasznos információk

A koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos tudnivalók:

A programon kizárólag előzetes, írásban visszaigazolt írásbeli jelentkezés alapján lehet részt venni. A résztvevők maximális létszáma 20 fő. Kérjük, a résztvevők hozzanak magukkal védőmaszkot, a részvételi díj rendezésekor mindenki köteles a szájat és orrot eltakaró eszközt (orvosi maszk, sál, kendő) viselni.


Információ, jelentkezés:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
E-mail: komlos@ddnp.hu, evahorvath@ddnp.hu


Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés. A programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: http://www.ddnp.hu/adatvedelem

Ajánlataink a közelben