Megújuló turisztikai létesítmények a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben

2020. november 30.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság két népszerű és jelentős látogatottságnak örvendő turisztikai létesítmény megújításának munkálatait kezdete el az év végén.

Cigány-hegyi kilátó

Egy nagyobb projekt keretében megújul a Cigány-hegyi kilátó és az Óbányai-völgy esőbeállója, amely a Bodzás-forrásnál található.

A 2007-ben épült Cigány-hegyi kilátó (l.: fotó) teljes fa- és fémszerkezete új felületkezelést kap, a kőből készült alépítmény külső homlokzatán javítva lesznek az elmúlt évtizedekben keletkezett hibák. Az építmény belső falai új felületképzéssel frissülnek. Az elhasználódott kültéri bútorok helyett új pad-asztal garnitúra és szalonnasütő várja a kirándulóakat.

Hazai viszonylatban is rendkívül népszerű turisztikai célpont az Óbányai-völgy. A fokozottan védett patakos völgy egyetlen helyen biztosít lehetőséget piknikezésre, illetve pihenőhelyet akár egy iskoláscsoport számára is.

A meglévő berendezések mára méltatlan állapotba kerültek, hiányosak, balesetveszélyesek. A terület tulajdonosainak hozzájárulásával új szalonnasütő és kültéri bútorok kerülnek az elhasználódottak helyére. A nyári záporok elől egy vadonatúj esőbeálló nyújt majd menedéket, amely méretében és kialakításában visszafogott, kizárólag funkcióját tekintve igyekszik többet adni a kirándulók, túrázók népes táborának.

 

Helyszín
Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzet
Szélességi kör
46.211123
Hosszúsági kör
18.340283
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben