Dráva Kapu Bemutatóközpont

A Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont a Dráva menti védett területek természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai személyre szabott programajánlatokkal, táborokkal, előadásokkal, vezetett túrákkal várnak kicsiket-nagyokat.

Dráva Kapu Bemutatóközpont

Kiállítás

A 2008-ban átadott épületben a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás tekinthető meg. A 2021-ben jelentős megújuláson átesett kiállítás élményszerűen mutatja be a Dráva folyó térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. Új, érintőképernyős eszközök mutatják be a térség legjellemzőbb kétéltű-, madár- és emlősfajait; az egyes fajok leírása és fényképe mellett azok hangjait is meg lehet hallgatni. A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerő segítségével. Egy nagyméretű légifotón tanulmányozni lehet a Dráva folyó természetes és mesterséges medervándorlását. 


Üde rétek tanösvény

Az Üde rétek tanösvény bejárása során a rétek, legelők élővilágával, ill. ezen élőhelyek kezelésével ismerkedhet meg a látogató. A tanösvény a nemzeti park munkatársai által helyreállított vizes élőhely madármegfigyelő tornyánál ér véget, ahonnan bepillantást nyerhetünk a madarak életébe. A bejárás során a nemzeti park szürkemarha gulyája is megtekinthető.


Őshonos háziállat bemutató

A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban, az Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a kecskék megismerésére.

 

Oktatóterem és kilátó

A Bemutatóközpont impozáns, multimédiás oktatóterme akár 80 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A 13 m magas kilátóból a drávaszentesi rétek csodálatos panorámáját láthatjuk.

 

Szállás

A Bemutatóközpontban két háromágyas, teljesen felszerelt apartman és konyha áll vendégeink rendelkezésére. A szobák igény esetén pótágyazhatók. A szálláslehetőségekről részletes információik a lap alján az Ajánlatok a közelben rovat alatt tekinthetők meg.

 

Terepi programok, természetismereti előadások

A Dráva Kapu Bemutatóközpont változatos természetismereti foglalkozásokkal,kidolgozott környezeti nevelési programokkal vár minden korosztályt. Ezek részletes bemutatása a lap alján az Ajánlatok a közelben rovat alatt tekinthetők meg.
A szakvezetéses bemutatásra jelentkezés és időpont egyeztetés szükséges minimum 10 nappal a tervezett túra előtt!

 

Információ:

 

Nyitvatartás

Május 1-től október 31-ig:
Hétfő-csütörtök: 9.00-16.00 óráig
Péntek: 9.00-14.00 óráig

November 1-től április 30.: zárva

Árak

A Dráva Kapu Bemutatóközpont megtekintése szakvezetéssel:
(multimédiás előadás, kiállítás, őshonos háziállat bemutató, séta az Üde rétek tanösvényen)
Felnőtt:1200 Ft/fő 
Gyermek, diák, nyugdíjas, pedagógus: 1000 Ft/fő
3 éves kor alatt ingyenes
NOE tagsági kártyával: 3. és minden további 14 év alatti gyermekek: ingyenes

Kézműves foglalkozás (kavicsfestés, jelvénykészítés): 500 Ft/darab

 

NOE kártya elfogadóhely

Helyszín
Dráva Kapu Bemutatóközpont
Cím
7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.
Szélességi kör
45.993100
Hosszúsági kör
17.421900
Facebook oldal
Facebook oldal
Flickr oldal
Flickr oldal
Google Cégem
Google Cégem
Térkép linkje
Térkép linkje
Útvonalterv
Útvonalterv

Térkép

Ajánlataink a közelben