Dráva Kapu Bemutatóközpont

A Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont a Dráva menti védett területek természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai személyre szabott programajánlatokkal, táborokkal, előadásokkal, vezetett túrákkal várnak kicsiket-nagyokat.

Dráva Kapu Bemutatóközpont

Kiállítás

A 2008-ban átadott épületben a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás tekinthető meg. A 2021-ben jelentős megújuláson átesett kiállítás élményszerűen mutatja be a Dráva folyó térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. Új, érintőképernyős eszközök mutatják be a térség legjellemzőbb kétéltű-, madár- és emlősfajait; az egyes fajok leírása és fényképe mellett azok hangjait is meg lehet hallgatni. A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerő segítségével. Egy nagyméretű légifotón tanulmányozni lehet a Dráva folyó természetes és mesterséges medervándorlását. 


Üde rétek tanösvény

Az Üde rétek tanösvény bejárása során a rétek, legelők élővilágával, ill. ezen élőhelyek kezelésével ismerkedhet meg a látogató. A tanösvény a nemzeti park munkatársai által helyreállított vizes élőhely madármegfigyelő tornyánál ér véget, ahonnan bepillantást nyerhetünk a madarak életébe. A bejárás során a nemzeti park szürkemarha gulyája is megtekinthető.


Őshonos háziállat bemutató

A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban, az Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a kecskék megismerésére.

 

Oktatóterem és kilátó

A Bemutatóközpont impozáns, multimédiás oktatóterme akár 80 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A 13 m magas kilátóból a drávaszentesi rétek csodálatos panorámáját láthatjuk.

 

Szállás

A Bemutatóközpontban két háromágyas, teljesen felszerelt apartman és konyha áll vendégeink rendelkezésére. A szobák igény esetén pótágyazhatók. A szálláslehetőségekről részletes információik a lap alján az Ajánlatok a közelben rovat alatt tekinthetők meg.

 

Terepi programok, természetismereti előadások

A Dráva Kapu Bemutatóközpont változatos természetismereti foglalkozásokkal,kidolgozott környezeti nevelési programokkal vár minden korosztályt. Ezek részletes bemutatása a lap alján az Ajánlatok a közelben rovat alatt tekinthetők meg.
A szakvezetéses bemutatásra jelentkezés és időpont egyeztetés szükséges minimum 10 nappal a tervezett túra előtt!

 

Információ: